perjantai 25. tammikuuta 2013

Vegepannari





Mikä mut sitten vakuutti lopettamaan lihan, munien ja maitotuotteiden syönnin? Jordanin viettämä viikko mun luona oli aika käänteentekevä. Se on vegaani, joten etin Singaporen vegaaniruokapaikkoja (joita on paljon). Käytiin niissä syömässä päivittäin ja jestas, että vegaaniruoka onkin hyvää. Tietysti kyselin Jordanilta, kuinka sen tie vegaaniksi on alkanut ja syitä tämän siirron takana. Sain järkeviä vastauksia.

Jordan linkitti mulle erään puheen. Siinä eräs mies puhuu erittäin vakuuttavasti vegaaniudesta. Jos syystä tai toisesta ei jaksa katsoa/kuunnella, niin joitain pointteja on mm. eläinten kurja kohtelu (videokuvaa), hän esittelee saatavilla olevia lihaa korvaavia tuotteita (vegepekoni, vegepihvi, jne.), kertoo lihan/munien/maidon negatiivisista vaikutuksista ihmiskeholle jne. Jos englanti yhtään sujuu, niin kannattaa kuunnella ihan jo vaikuttavan puheen pitämisen takia.


Puhe:





Q&A (kysymyksiä ja vastauksia):



Sama puhe linkkinä Youtubeen, jos ei halua sitä tästä blogista katsella: http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4

Kysymys ja vastaus -sessio: http://www.youtube.com/watch?v=WIkC4OJEx3c

Löysin huvikseni googlettelemalla näppärän nettisivuston. Sinne on listattu ihan perusmarketista saatavia vegaanituotteita: http://www.vegaanituotteet.net/ Olipa kiva huomata, että mm. Kouvolan Lakritsi on vegaania.

Mun äiti oli ihan kauhuissaan. Se luuli, että syön vaan salaattia kaiken päivää. Onneks mulla on mielikuvitusta, intoa googlettaa, suht hyvät kokkailutaidot ja kaikkeen tottuneet makunystyrät. Eihän mun ruokavaliota oo rajotettu muuten, kuin siihen ei kuulu liha, muna tai maitotuotteet. Saan syödä kaikkea muuta. Uusin löytö on tattarijauho. Aika mahtavaa tavaraa se! 


Kokkikolmonen vauhdissa:

Muutamaan otteeseen oon yrittäny tehdä kasvislettuja. Täysjyvävehnäjauhoja, soijajauhoa, kookosmaitoa, riisimaitoa, suolaa, vettä ja kasviksia. Rakenne oli kuitenkin sen verran hapero, ettei ne pysyneet kasassa. Yritin näitä pariinkiin otteeseen, mutta ei vaan tullut tarpeeksi tiivistä taikinaa.














Ostin eräänä laiskana päivänä valmiin pannarimixin kaupasta. Se oli jotenkin ihmeen jämäkkää tavaraa. Mixi sisälsi melkeenpä pelkästään tattari- ja riisijauhoa. Riisistä en niin tiedä, mutta seuraavan kerran ostin kaupasta tattarijauhopussin. Pistin sekaisin sitä ja soijajauhoa. Kyllä pysy letut sitten kasassa!












Että ei tää elämä pelkäksi kurkunsyönniksi oo menny.

2 kommenttia: